Som de Nitrokaffeambassadörerna som vi är så tycker vi att det är väldigt intressant att spana hur det ser ut i olika delar av världen. Vi har blanda annat varit i USA, Australien, Malaysia och nu senast Kanada och smakat på denna fantastiska dryck som vi så innerligt tror på.

Hur ser då nitrokaffescenen ut i Kanada och specifikt Toronto? Det är Nordamerikas fjärde största stad och inte så långt ifrån New York som var staden där vi själva första gången prövade nitrokaffe!

Efter att ha pratat med lite folk i branschen, läst reportage och googlat runt lite hade vi fått oss en ganska bra koll på hur det såg ut. Det var som vi trodde. Under sommaren 2016 slog Nitrokaffet genom på riktigt i Toronto.

Bland annat testade vi på Pilot Coffee, Canteen Nitro och Arvo Coffe! Det som är roligt med dessa tre är att det är väldigt olika karaktär på dessa.

Pilot Coffee är ett större mikrorosteri som har växt sig större och blivit lite utav Torontos motsvarighet till Göteborska da Matteo (om vi själva får tillåta oss att jämföra). De har tagit ett stort steg och buteljerat nitrokaffe på burk vilket är väldigt spännande.

 

Canteen Nitro är lite utav motsatsen till Pilot och är i grunden en person som kände att wow; det här med nitrokaffe är världens grej så han byggde sig en ambulerande bar, testade sig fram och blev en sann ambassadör för denna dryck under sommaren 2016. Med förhoppningen om en stark sommar 2017.

Arvo Coffee är ett premium kafé som har öppnat i det nu så hipstra gamla industriområdet Distillery District. Det intressanta är att de har satsat på nitrokaffe och tror på dess tillväxt.

Så vi har en större spelare, ett större mikrorosteri, en enskild entreprenör med ambulerande bar och ett café och alla tror de på att nitrokaffevågen endast har börjat!

Vill ni veta mer om Nitrokaffe?
Tveka inte att höra av er till oss.

s

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *