Vad är NitroKaffe?

Nitrokaffe är kallt kaffe som serveras med kvävgas. VA?? Vad menar han tänker ni nu, men låt oss förklara lite närmare vad det faktiskt innebär.

Nitrokaffe är tro det eller ej kallt kaffe. Inom branschen beskrivs det som Cold-brew vilket innebär att kaffebönor har fått ligga tillsammans med vatten från allt mellan 12-24
timmar för att dra åt sig smakerna och aromerna ifrån bönorna. När detta väl är gjort så filtreras kaffet och det hälls upp på ölfat. Varför vi häller upp det på ölfat är för att vi ska kunna trycksätta det med kvävgas. Vad är då kvävgas? Det är absolut inget farligt utan det är samma gas som används till att producera ölsorten stout, eller som det mest
kända varumärket Guiness heter.

Så nu har vi hela den här processen, men hur smakar det då?

 

Hur smakar det?

Nitrokaffe är kan beskrivas som mjuk, krämig och ren. Valet av kaffeböna ger såklart olika toner, dofter och smaker. Vi föredrar lite citrustoner i vår nitrokaffe och använder med fördel bönor från Etiopien och/eller Kenya. Kvävgasen skapar sedan en silkeslen känsla när du dricker det. Tänk Stout.

Hur serveras det?

Direkt från kranen, eller till och med direkt ifrån fatet med en kran på fatet, välkyld i ett glas. Vi undviker is för att komma åt den så vackra vattenfallsliknande effekten.